Wanha Karhunmäki

Tule viihtymään idyllissä.

Vapaa-ajankeskus Wanha Karhunmäki

Körttiläisyys

Etusivu » Karhunmäki » Körttiläisyys

Herännäisyys eli körttiläisyys on yksi viidestä evankelisluterilaisen kirkon herätysliikkeestä, joka on syntynyt 1800-luvun alkupuolella. Herännäisyys puolustaa arkaa ja ikävöivää uskoa, jossa Kristuksen ja ihmisen väliin ei aseteta mitään. Armo kuuluu kaikille. Heränneen kansan usko on enemmän kysymyksiä tekevää kuin varmoja vastauksia jakelevaa uskoa.

 

Herännäisyyteen liittyy vahvasti seuratoiminta. Seuroja voidaan pitää kodeissa tai julkisissa paikoissa, ja ne kestävät yleensä noin tunnin. Tilaisuudessa vuorottelevat Siionin virsien veisaaminen ja lyhyehköt seurapuheet, joita voi pitää kuka tahansa ilman tiettyä titteliä. Puheet nousevat sanasta ja elämästä.  

 

Siionin virret ovat körttiläisyyden ydintä, kauttaaltaan rukousta. Sanotaan niinkin, että "herännäisyys on Siionin virsiä veisaava joukko". Seuraväen aloittamat virret nousevat usein seuratilanteesta ja voivat toimia vuoropuheluna puheiden kanssa.

 

Vuosittain järjestetään herännäisyyden suurin tapahtuma, viikonlopun kestävä Herättäjäjuhlat. Paikkakunta vaihtelee, ja väkimäärä on arviolta 20 000 – 40 000 hengen välillä. Juhlille voi osallistua kuka tahansa.

 

Körttiläisyyteen voi tutustua lisää Herättäjä-Yhdistyksen kotisivuilla. H-Y:n keskustoimisto sijaitsee Lapuan Siirilässä, nykyisen Seurakuntaopiston tiloissa.

 

Wanhan Karhunmäen päärakennukseen on perustettu herännäisyyttä ja opiston historiaa esittelevä Körttimuseo.  

 

Herännäisyyden juurilla toimiva toinen leiri- ja lomakeskus Aholansaari sijaitsee Tahkovuoren tuntumassa Nilsiässä.

Palvelemme

katso lisää

Juhlat

katso lisää

 

Majoitus

katso lisää

Saunatilat

 katso lisää

Mainostoimisto Semio | Tampere ja SeinäjokiWebio julkaisujärjestelmä, verkkosivujen ylläpito